Welcome to the official website of Shanghai KGG Robots Co., Ltd.
side_banner

Nyheter

Hva er en miniatyr lineær aktuator

Du kan bli overrasket over å vite at du samhandler med enminiatyr lineær aktuatori hverdagsmaskineri uten å vite det.En mikro lineær aktuator er avgjørende for mange bevegelseskontrollsystemer for å flytte og kontrollere objekter.

Miniatyraktuatorer kan være mekaniske, elektriske, hydrauliske eller pneumatisk drevne.De fleste består av en grunnkonstruksjon med bunnplate, løper med doble føringer og en stator.De fungerer på samme måte som standard lineære aktuatorer, men miniatyraktuatorer er ideelle for små rom som trenger en betydelig nyttelast.

Er du klar til å lære mer om formålet, bruken og funksjonen til en liten lineær aktuator?I så fall, se den korte veiledningen nedenfor.

Miniatyr lineære aktuatorer

Dimensjoner på miniatyr lineære aktuatorer

En liten lineær aktuatorkropp er vanligvis mellom 150 mm og 1500 mm.Den korte rammen gir den en kompakt struktur og praktiske installasjonsmuligheter for ulike funksjoner.

På grunn av den lille lineære aktuatorens kroppsstørrelse, har de også et mikroslagområde.Slaglengden kan variere fra noen få millimeter opp til 50 mm.Selv om den lineære miniaktuatoren har kortere slag og en mindre størrelse, produserer den ikke så mye kraft som en tradisjonell lineær aktuator.

Hvordan miniatyr lineære aktuatorer fungerer

Selv om flere metoder vil driveminiatyr lineære aktuatorer, de fleste av dem går på strøm.AC/DC elektriske motorer med varierende slaglengde konverterer rotasjonsbevegelse til en lineær.Med andre ord gjør motorene det mulig for aktuatorene å skyve eller trekke i en rett linje.

Elektriske motorer har vanligvis en høyhastighets rotasjon.Imidlertid bremser skrueformede girkasser rotasjonshastigheten for å øke aktuatorenes dreiemoment.Et langsommere tempo genererer et større dreiemoment, noe som hjelper en ledeskrue å dreie for å generere den lineære bevegelsen til aktuatorenes drivskrue eller mutter.Reversering av motorens rotasjonsretning reverserer også den lineære bevegelsen til mikroaktuatoren.

Ulike miniatyr lineær aktuatorapplikasjoner

Lineære aktuatorer har en lang historie, med landbruksindustrien som en av de første som brukte komponenten til landbruksutstyr.Nå bruker nesten alle bransjer lineære aktuatorer.

Miniatyraktuatorer er ikke annerledes.Du kan inkludere dem i alle applikasjoner som trenger lineær bevegelse, men som har vekt- eller plassbegrensninger, inkludert følgende.

Robotikk

Mikrolineære aktuatorer er essensielle for robotikk, enten maskineriet er for robotproduksjon eller robotkonkurranser.Aktuatorer og motorer styrer hver bevegelse.For eksempel kommuniserer en aktuator i en griperarm med sensorer for å utføre en klembevegelse ved å bruke den passende kraften.

Biler

Bilindustrien bruker ofte robotikk for å bygge kjøretøy.Biler og lastebiler inneholder imidlertid ogsåminiatyr lineære aktuatorerfor å utføre ulike funksjoner, som å drive dører og flytte vinduer opp og ned.

Hjem og kontor

Du kan finne enminiatyr lineær aktuatori mange deler av hjemmet og kontoret.For eksempel inkluderer sammenleggbare senger og bord du bruker som en plassbesparende løsningaktuatorerå flytte møblene.Du kan også finne miniaktuatoreri automatiske hvilestoler og fjernstyrte konsoller som skyver TV-en ut for bedre visning.


Innleggstid: 22. august 2022